Szal -Magda i Len - czerwono-bordowy w opakowaniu prezentowym
Cena za szt.
Opis produktu
Czasami, sam, fajny ciuch, to za mało. Ten szal to dodatek, który dopełni i ożywi skromną, prostą stylizację (np. czarną bazę). Szal wykonany jest ze 100% tkaniny lnianej 170g/m2 w kolorze czerwono-bordowym (lub na zamówienie: granatowym, różowym, antyczny róż, łososiowym, musztardowym, miodowym, zielonym, błękitnym). Krawędzie wykończone gładko. Pięknie układa się wokół szyi lub po prostu narzucony na ramiona. Z uwagi na duże rozmiary szala: 240 cm x 40 cm, można się nim otulić lub fantazyjnie związać. Doda szyku i elegancji nawet skromnej stylizacji. Jest ciepły i bardzo miły w dotyku. I jak przystało na tkaniny lniane, w zimie grzeje, latem chłodzi.
ILOŚĆ SZTUK OGRANICZONA
Pudełko prezentowe - GRATIS
Właściwości tkanin lnianych:
- antyalergiczne - len nie uczula, nie powoduje podrażnień i reakcji alergicznych,
- oddychające - przepuszcza powietrze,
- termoregulacyjne - doskonale przewodzi ciepło, w zimie grzeje, latem chłodzi, skóra w kontakcie z lnem mniej się poci niż w kontakcie z bawełną czy wiskozą
- higroskopijne - wysokochłonne - szybko wchłania wilgoć ale daje poczucie suchości
- antybakteryjne - odporny na bakterie i grzyby (stosowany do zabezpieczania żywności przed psuciem się)
- biodegradowalne - ekologiczne - nie zawiera domieszek sztucznych, ulega rozkładowi nie zanieczyszczając środowiska,
- trwałe - silne włókno sprawia, że jest odporny na tarcie i rozciąganie, nie starzeje się, nie mechaci, w trakcie używania może stać się jedynie bardziej miękki i delikatny,
- antystatyczne - nie elektryzuje się, nie przyciąga kurzu.
Należy pamiętać o właściwych sposobach prania i konserwacji, tak jak dbamy o nasze wartościowe ubrania. Szale i chusty można prać w temp. do 40 °C w delikatnych środkach piorących. Można je prasować w temp. do 200 °C, nie chlorować, nie wybielać, nie czyścić chemicznie, nie suszyć w suszarce bębnowej.
Parametry
Opinie
Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie.